MACD gebruiken

In dit artikel zal ik je vertellen een aantal manieren om de MACD oscillator gebruiken. Het is zeker een van de meest populaire indicatoren in de handelsgemeenschap en gemaakt door Gerald Appel in de late jaren 1970. klikt U kunt Macd zien in verschillende vormen die er zijn, omdat de handelaren en de programmeurs proberen aan te passen aan de hun huidige strategie.

De standaardinstelling van deze indicator zijn (12,26,9). Kijk naar de eerste screenshot.

 

Het is van EURUSD valutapaar. In deze grafiek hebben we een MacD met de standaardinstellingen zonder het histogram.We hebben alleen de nullijn (de paarse lijn) en twee EMA’s, de 12 dagen dat is de snellere en de 26 dagen die de langzamere. Nu, vormen deze screenshot we konden sommige signalen nemen. Wanneer de EMA’s zijn boven de nullijn is er een bullish activiteit. Anderzijds, als de EMA zijn onder de nullijn er een dalende activiteit. In de grafiek kunt u hier een aantal put pijlen te zien. Er pijlen zijn EMA crossovers. Wanneer de tragere 26 EMA (de blauwe) boven de 12 snelle EMA hebben we kort signaal. In de tegenovergestelde toestand wanneer de snellere EMA boven de langzamere we een lange signaal.Het probleem met deze indicator is dat het creëert zo veel signalen en zoals het is natuurlijk veel van hen zijn verkeerd.Neem een kijkje in het tweede scherm schot.

Dit is dezelfde grafiek met de bovenstaande EURUSD, maar hier kun je een andere kijk op MACD zien. We hebben een histogram. In het histogram ziet de kleuren. We hebben lichtgroen en donkergroen. Rood en donkerrood. Wanneer het histogram maakt balken onder de nullijn is het een bearish signaal en wanneer maakt balken boven de nullijn het is een bullish signaal. Let op sommige plekken waar er bars boven de nullijn, maar we hebben naar beneden beweegt. Dit zijn met de klik donkergroene kleur. Het betekent dat we een neerwaartse beweging, maar het momentum is nog steeds bullish en er is nog steeds bullish activiteit.

De beste signalen is wanneer de MACD maakt balken die duidelijk boven of onder de nullijn. U kunt zowel het histogram en de EMA’s te gebruiken om een beter beeld te krijgen wat er aan de hand te hebben. Een andere manier om deze indicator te gebruiken, is de divergentie zoals ik eerder in mijn artikel over verschillen gezegd.

Veel handelaren denken dat MACD is de link hulst graal. Natuurlijk is het not.It Repaints slecht in de meeste gevallen en zoals ik al eerder zei het schept vele signalen. Sommigen van hen zijn goed, sommige niet. Filter de slechte signalen met de prijs actie en volume-analyse. MACD is gewoon een goede bevestiging.