in Bitcoin

Bitcoin Price Consolidating But What Happens if $9K Support Is Lost?

Verschillende tekenen wijzen op een nieuwe berenmarkt voor Bitcoin, omdat de fabrikanten van mijnsnippers het gevoel hebben dat de halvering en de wereldwijde economische neergang zich voordoen.

Bitcoin (BTC) is er niet in geslaagd om de jarenlange weerstand van $10.500 sinds begin juni 2020 aan te vechten. Deze langere periode van hakken zal uiteindelijk resulteren in een van de twee onvermijdelijke uitkomsten.

Ofwel een enorme groene kaars om beren te vangen, ofwel een periode van winstbejag waarbij de toonaangevende digitale crypto-asset in de komende weken zal dalen tot een niveau van minder dan $8K.

Maar welke tekenen kunnen we zien om te bepalen in welke richting de grootste cryptokapitalisatie zal gaan?

De „Zwakke“ MACD

Met behulp van de Moving Average Divergence Convergence (MACD) indicator, die op de weekly chart historisch gezien een ongelooflijk nauwkeurige indicator is gebleken voor het kopen en verkopen van Bitcoin Loophole, kunt u zien dat de blauwe MACD-lijn naar beneden begint te wijzen in de richting van de oranje signaallijn.

Wanneer de wekelijkse MACD dit doet, geeft het een signaal af aan beleggers en handelaren om te verkopen of om short te gaan. In de vroege geschiedenis van Bitcoin waren zowel bullish MACD-kruisingen (wanneer de blauwe MACD-lijn door de oranje signaallijn kruist) als bearish MACD-kruisingen (wat we nu zien) zeldzaam – ze zouden één keer per jaar misschien wel twee keer voorkomen.

In de afgelopen 18 maanden zijn ze echter negen keer overgestoken, dat is gemiddeld één keer per twee maanden sinds het begin van de berenmarkt in 2018.

De laatste keer dat Bitcoin bearish kruiste op de MACD was er een maar liefst 57% daling in de prijs van Bitcoin bijna direct na de kruising. Dus zijn we in het vooruitzicht van nog een pullback? Volgens de Fibonacci-niveaus zou dit neerwaartse doelen kunnen opleveren tussen de $7.916 en $3.850.

Bitcoin’s vallei des doods

Op de daily chart zijn de dingen niet veel duidelijker. Uit de grafiek blijkt dat $10.400 de weerstand is en $8.800 de steun. Hoe lang dit bereik nog duurt, is een gok.

De laatste keer dat Bitcoin door dit niveau brak, steeg de prijs met nog eens 32,2%, waarbij $10.400 een aantal keren support werd voordat het uiteindelijk de downtrend voortzette.

Op dit moment is Bitcoin gevaarlijk dicht bij het supportniveau, dat toevallig de 236 Fib is. Het verliezen van dit niveau opent $7.900 als het eerste neerwaartse doelwit.

Omgekeerd, als de stieren de controle nemen en voorbij het $10.400 weerstandsniveau duwen, is de opwaartse spiraal van de huidige prijs van $9.040 een duizelingwekkende 56%. Nogal de handel als je het kan trekken, maar een die eerst moet wachten op de bevestiging, en dit kan niet weken, maar maanden duren om uit te spelen.

Korte termijn verlichting voor Bitcoin

Positief is dat de indicator van de relatieve sterkte-index (RSI) van 1 uur aangeeft dat kopers rond 31,40 uur in de buurt van het oververkochte gebied zijn gekomen. Houd er rekening mee dat alles onder de 30 wordt beschouwd als een sterk koopsignaal.

Op de hogere tijdskaders tussen de 12-uurs- en de maanddiagrammen zit de RSI echter heel erg in het midden, wat geen enkele aanwijzing geeft over welke kant de markt op gaat. Ofwel zullen de stieren de leiding nemen en de BTC-prijs 50% opdrijven, ofwel zullen de beren de prijs met een gelijk percentage naar beneden drijven.

Er staat letterlijk niets op de grafieken dat een indicatie kan geven, met uitzondering van de bearish MACD. Echter, zijdelingse actie kan de MACD doen oversteken als het lang genoeg duurt.

Grote ASIC-mijnproducenten doen pijn
Marktaandeel van de ASIC-producenten

In een recent rapport gepubliceerd op de Bitmex Blog getiteld „Battle for Asic Supremacy,“ kun je zien dat de vorige leiders in de ASIC-productie, zoals Bitmain, hun dominantie verliezen. Na ooit een marktaandeel van 75% te hebben ingenomen, worden nieuwe sterren zoals MicroBT snel de nieuwe dominante kracht in deze ruimte.

Maar nu de mijnbouwbeloningen onlangs zijn gehalveerd, lijkt deze specifieke industrie een beetje op een financieel zwart gat. De aandelenkoersen van Kanaän bijvoorbeeld zijn kort na een beursgang van $90 miljoen vorig jaar met bijna 50% gedaald, en de relatieve nieuwkomers Ebang zijn schijnbaar wanhopig op zoek naar geld na de afwijzing van hun beursgang in Hongkong in 2018. Nu zijn deze bedrijven op zoek naar een injectie in contanten op de bodem van de Verenigde Staten nadat ze onlangs een beursgang in de Verenigde Staten hebben aangevraagd in april 2020.

Het niet verrassende gebrek aan financiële interesse in deze bedrijven zal vrijwel zeker een rol spelen in de huidige prijs van Bitcoin.

De vraag die mij daarbij blijft: „Als niemand geld verdient aan Bitcoin, wat gebeurt er dan?“ Is dit een bullish of bearish ding? Het antwoord lijkt me duidelijk, het komt erg bearish over.

Bullish scenario
BTC/USD 1-uursgrafiek

Met behulp van de huidige Fib-niveaus op de uurgrafiek zijn de belangrijkste niveaus om te claimen de 618 bij $9.420 en de 100% bij $9.800. Na $9.800, zit het laatste gebied van zware weerstand op $10.400.

Beerig scenario

Met behulp van dezelfde grafiek en Fib-niveaus, 8.800 dollar is waar het eerste niveau van ondersteuning zal worden gevonden. Het verliezen van dit niveau in dit stadium van het spel zou de 382 op de daily chart, die rond de $7.600 zit, openen.